Rode Duivel maakt geen indruk in Premier League: Een vergeten speler

Rode Duivel maakt geen indruk in Premier League: "Een vergeten speler"

25-05-2017 17:45

Afgelopen zomer liet Anderlecht Steven Defour gaan, hij koos voor een nieuw avontuur bij Burnley. Daar is hij echter heel snel terug uit de ploeg gevallen. Het grote struikelblok zou zijn conditie zijn.

Tyrone Marshall, een journalist van The Telegraph, vertelt aan Sporza dat Defour wel uitstekend begonnen is. "Steven liet flarden zien van waar hij voor staat en van wat hij kan, maar het is uiteindelijk geen memorabel seizoen geworden. Toen hij enkele matchen na elkaar speelde, presteerde hij goed en maakte hij ook fantastische goals."

Daarna ging het echter veel minder. "Hij ging in en uit de ploeg en er zijn ook veel vraagtekens over zijn fitheid. De voorbije weken is hij een beetje een vergeten speler geworden, want na zijn blessure in januari heeft hij niet veel meer gespeeld."

Ook het systeem helpt Defour niet echt. "De club speelt vaak in een 4-4-2, maar Defour heeft niet echt gespeeld in een dergelijk middenveld in dat systeem. Er zijn wellicht vraagtekens of hij in dat systeem en op die positie kan spelen. Men twijfelt over zijn fitheid om die rol in te vullen. Een 4-4-2 eist veel hard werk en veel loopwerk. Steven heeft in de competitie 16 keer in de basis gestaan en heeft nooit 90 minuten gespeeld."

Blijven of gaan?
Marshall adviseert Defour wel om te blijven. "Ik denk dat het voor Steven goed zou zijn om te blijven. Hij kan welvaren bij een volledige voorbereiding op het seizoen. Hij werd aangetrokken toen het seizoen van Burnley al op gang getrokken was en had dus niet die 5 à 6 trainingsweken zonder wedstrijden meegemaakt."