Anderlecht bijzonder teleurgesteld na anticlimax: Dat blijkt niet mogelijk

Anderlecht bijzonder teleurgesteld na anticlimax: "Dat blijkt niet mogelijk"

25-05-2017 17:15
1

Anderlecht pakte dit seizoen zijn 34ste landstitel, een prestatie waar de fans heel trots op zijn. Enig nadeel: het titelfeestje was voor velen een erg mager beestje. In De Morgen vertelt worodvoerder David Steegen dat hij dat beseft. Helaas is de stad Brussel hier de boosdoener. 

Steegen is zelf bijzonder teleurgesteld dat er geen groot feestje gepland kon worden. "De trouwe Anderlecht-supporters en de club snakken al jaren naar een grootse publieke viering. Dat blijkt niet mogelijk. Zondag, RSC Anderlecht was al kampioen, volgde de lauwe apotheose en de anticlimax. Een povere ereronde op het veld. Meer kon niet. Geen podium in de stad, geen parade in de binnenstad."

De fans lieten hun ongenoegen daarover blijken. "Maandagochtend puilden de inboxen van de bestuurders en medewerkers uit met kwade e-mails van fans die, terecht, steen en been klagen dat ze hun geluk niet kunnen delen met hun helden, de spelers, in de straten van onze stad, de hoofdstad van Europa."

Steegen hoopt dat dat bij de volgende titel véél beter kan. "RSCA investeert nochtans zelf in extra beveiliging in nauw overleg met de ordediensten. Maar die ene optocht moet toch kunnen? De Zinnekesparade en de Gay Pride van afgelopen weekend kunnen toch nog steeds gewoon doorgaan? Royal Sporting Club Anderlecht is sinds 1908 een trotse ambassadeur van Brussel. We zijn even Brussels als de Grote Markt en Manneken Pis."