0 op 18 van Club Brugge krijgt pijnlijk gevolg voor loting

0 op 18 van Club Brugge krijgt pijnlijk gevolg voor loting

25-05-2017 14:00
7

Club Brugge heeft dit seizoen geen goede beurt gemaakt in Europa, maar het mag herkansen. Volgend seizoen kan het via twee voorrondes de Champions League weer bereiken. Pijnlijk detail: zelfs één puntje had Club enorm kunnen vooruithelpen met het oog op volgend seizoen.

Normaal gezien is de laatste voorronde bijzonder pittig voor de Belgische clubs, want ze zijn nooit reekshoofd. Dat had komend seizoen anders kunnen zijn. Er komen namelijk heel wat ploegen met een magere coëfficient terecht in die voorronde.

Als de logica gevolgd wordt zijn er al vier reekshoofden bekend in de laatste voorronde. Sevilla en Liverpool zijn honderd procent zeker geplaatst, Dinamo Kiev en Ajax moeten één voorronde overleven. De kans dat Club Brugge het vijfde reekshoofd wordt is klein, maar had een pak groter kunnen zijn.

Met amper één puntje op achttien was Club qua coëfficient namelijk voorbij concurrenten CSKA Moskou en Viktoria Plzen geraakt. Met een coëfficient van 39.480 komt Club nu net een fractie tekort. Het bewijst wel dat ook de matchen na de uitschakeling geen maat voor niets zijn.