Proto hekelt supporters van twee Belgische clubs: Geen respect

Proto hekelt supporters van twee Belgische clubs: "Geen respect"

25-05-2017 13:30
3

Bij KV Oostende heeft Silvio Proto er mede door blessures geen gemakkelijk seizoen opzitten, maar dat zullen heel wat fans van andere ploegen niet erg vinden. Proto is onpopulair bij bepaalde teams, en dat gevoel is wederzijds.

Vooral Standard en Charleroi zijn twee rotverplaatsingen voor Proto. "Het publiek van die twee clubs is een beetje gelijkaardig. Ik wil niet zeggen dezelfde sociale klasse, maar alleszins mensen die geen correct gevoel voor respect hebben. Ik heb de indruk dat men mij bij Charleroi bovendien niet moet hebben omdat ik er ooit voor gekozen heb om bij La Louvière te tekenen in plaats van bij hen", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De fans op Sclessin hebben andere reden. "Ik heb in het begin van mijn carrière misschien weleens gereageerd op een manier dat ik beter niet had gedaan. In mijn eerste profseizoen gingen we met La Louvière winnen op Standard. Ik was toen achttien. De ontevreden fans van Standard begonnen dingen op het veld te gooien. Onder meer een vuilnisbak. Ja, echt waar, een vuilnisbak! Kun je je dat voorstellen. Ik maak een gebaar om hen te zeggen: zijn jullie gek geworden? Ze hebben dat slecht opgevat en zo is het begonnen..."

Proto hoopt dat de supporters zien meer zo makkelijk wegkomen met dat soort aanvallen. "Ik vind het niet normaal dat de toeschouwers zich alles kunnen permitteren in een stadion. Ze zouden veel strenger gestraft moeten worden. Neem nu onlangs Brugge-Anderlecht: vind je dat normaal, iemand die voorwerpen gooit naar de trainers en de spelers? Wij zijn geen beesten in een kooi!"

Onnozelaars
Door zijn reacties heeft Proto een negatief imago gekregen, zo vindt hij zelf. "Zonder die reacties zou mijn imago misschien veel beter zijn, maar daar trek ik me eerlijk gezegd geen bal van aan. Je hebt altijd onnozelaars die ’s morgens opstaan en beginnen met kritiek te geven. Als je voor iedereen goed wilt doen, zul je nooit gelukkig worden."