'AA Gent stelt speler voor de keuze: bijtekenen of vertrekken'

'AA Gent stelt speler voor de keuze: bijtekenen of vertrekken'

25-05-2017 19:50
1

Het was niet meteen het seizoen van Moses Simon. De Nigeriaan kwam als een komeet binnen in onze competitie, maar viel deze jaargang helemaal stil. Toch behoort een transfer naar de Premier League tot de mogelijkheden. Dat geldt overigens voor nog een ploeggenoot.

Bij Brighton & Hove Albion is het nog steeds feest, want de kleine Engelse club komt voor het eerst in haar geschiedenis uit in de huidige Premier League. Om het elftal te versterken, denkt de promovendus aan Simon, evenals aan William Troost-Ekong. Beide Nigerianen verzamelden de voorbije maanden wel behoorlijk wat minuten, maar een onuitwisbare indruk lieten ze niet vaak na.

Daar heeft Chris Hughton blijkbaar lak aan. De trainer van Brighton & Hove zat afgelopen weekend in de tribune bij de topper tegen Club Brugge, weet Het Nieuwsblad. De vraag rijst echter in hoeverre beide landgenoten geïnteresseerd zijn om Gent te verlaten. Met Nigeria trekken ze immers meer dan waarschijnlijk richting het WK in Rusland. Een jaar voor die afspraak van omgeving veranderen, kan een risico zijn. 

Update 25/05 om 19u50: Volgens Het Nieuwsblad overweegt AA Gent om William Troost-Ekong deze zomer te verkopen. Tenminste indien de verdediger zijn contract bij de Buffalo's niet verlengt. Troost-Ekong ligt nog tot 2018 onder contract in Gent en de club wil hem komende zomer niet gratis laten gaan.

No Poll