VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste linksback in de Jupiler Pro League?

VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste linksback in de Jupiler Pro League?

25-05-2017 16:10
1

De Jupiler Pro League 2016-2017 heeft de deuren (bijna) definitief gesloten. De landskampioen is bekend, de meeste Europese tickets zijn verdeeld, dus is de tijd gekomen om het beste elftal van het afgelopen seizoen samen te stellen. VoetbalPrimeur.be geeft jou de kans om die elf te kiezen. Vandaag: de linksback.

De komende dagen krijgen jullie, de lezers van VP, de kans om per positie de beste speler van de afgelopen tien maanden te selecteren. Onze redactie heeft voor jullie telkens een selectie gemaakt van een aantal spelers. Uit die opties kunnen jullie onderaan in de poll dan stemmen voor jullie favoriet. De speler met het hoogste percentage aan stemmen, komt vanzelfsprekend in VP’s elftal. De vijf geselecteerde linksachters, in alfabetische volgorde, zijn:

Dion Cools (Club Brugge)
Toegegeven: een pure linksachter is de Brugse youngster niet. In principe voetbalt Cools het best vanop de rechterflank, maar door de blessure van Laurens De Bock kreeg hij al vroeg in het seizoen de kans op links. Daar leverde het 20-jarige OH Leuven-product enkele uitstekende prestaties af. Door zijn polyvalentie heeft Cools ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich.

Brian Hamalainen (Zulte Waregem)
Na zijn passage bij KRC Genk leek het Belgische verhaal van Hamalainen geschreven, maar aan de vertrouwde Gaverbeek leefde de vleugelverdediger weer helemaal op. Met zijn eindeloze rushes en precieze linkervoet was de Deen een uiterst belangrijke schakel in het offensieve spel van Francky Dury.

Francis N’Ganga (Sporting Charleroi)
Vorige zomer leek de liefde tussen beide partijen eigenlijk wat over. N’Ganga, stilaan een meubelstuk in het Stade Du Pays, stak de voorbije maanden echter opnieuw een tandje bij. Mede dankzij zijn tomeloze energie bleken de Carolo’s één van de lastigste teams om te bekampen. Samen met zijn collega’s hield de linksback twaalf keer de nul.

Ivan Obradovic (RSC Anderlecht)
Door (alweer) een zware blessure kwam de pechvogel pas in de loop van het seizoen in het elftal. René Weiler leek eigenlijk weinig toekomst te zien in Obradovic, maar daar had de Zwitser zich schromelijk vergist. De Servische international groeide opnieuw toe naar zijn topniveau van weleer. Als hij dat haalt, kunnen weinigen in België aan hem tippen.

Jere Uronen (KRC Genk)
De jonge Uronen heeft zich relatief geruisloos opgewerkt tot één van de beste linksachters uit de Jupiler Pro League. Net als bij het merendeel uit dit lijstje blinkt de Fin zowel defensief als offensief uit. In de mooie voetbalmachine van Albert Stuivenberg is dat een belangrijke vereiste. De spitsen van Genk wrijven zich vaak in de handen met de uitstekende centers van hun linksback.

Wie was de beste linksback uit de Jupiler Pro League 2016-2017? Laat je stem gelden in de poll!

No Poll