OFFICIEEL: Bekende van Martinez wordt assistent bij Racing Genk

OFFICIEEL: Bekende van Martinez wordt assistent bij Racing Genk

24-05-2017 10:14

Albert Stuivenberg heeft er een nieuwe assistent bijgekregen. De Nederlander krijgt vanaf volgend seizoen het gezelschap van landgenoot Rob Meppelink, die een bekende is van bondscoach van Roberto Martinez. 

Meppelink ging al op zeer jonge leeftijd aan de slag als trainer en werd onder andere hoofdcoach van ADO Den Haag. Hij werd ook zelfstandig hoofdcoach bij tweedeklasser RBC Roosendaal, maar dat was geen succes. Al na 1,5 jaar werd hij wegens teleurstellende resultaten op straat gezet. Meppelink werd vervolgens opgepikt door Swansea City, waar hij een personal trainer werd in de technische staf van Roberto Martinez. Na een avontuur in Mexico was hij de laatste jaren Technisch Manager was en Hoofd Jeugdopleiding bij zijn ex-club ADO Den Haag.

De 51-jarige Meppelink wilde een nieuwe uitdaging en heeft deze bij Racing Genk gevonden. Bij de Limburgers wordt hij naast Jos Daerden de tweede assistent van Stuivenberg. ''Meppelink zal aansluiten bij de groep bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. KRC Genk kijkt uit naar zijn komst en wenst Rob veel succes'', zo schrijft Genk op de officiële website.