Vertrekt Defour alweer bij Burnley? 'Hij wil de draaischijf zijn'

Vertrekt Defour alweer bij Burnley? 'Hij wil de draaischijf zijn'

24-05-2017 09:10
1

Wat brengt de toekomst voor Steven Defour. De middenvelder maakte vorige zomer een droom waar door naar de Premier League trekken. Daar verliep het aanvankelijk goed, maar Defour deemsterde weg. Een vertrek is een optie, al wacht Burnley nog af.

Enkele weken geleden zat de voormalige speler van o.a. Standard en Anderlecht al samen met de club om zijn situatie te evalueren. Het Laatste Nieuws weet dat Burnley begrip toont voor de frustratie van Defour, maar de ploeg wil pas in de komende weken beslissen over zijn toekomst. De 29-jarige Defour startte aanvankelijk sterk bij The Clarets en speelde zich meteen in de harten van de fans.

Maar enkele blessures en een tactische verandering door coach Sean Dyche gooiden roet in het eten. Defour wil de patron zijn van de ploeg, terwijl de coach plots koos voor harde werkers op het middenveld. Daardoor verzeilde onze landgenoot op de bank. Als Burnley beslist om Defour te laten gaan, hoopt het zoveel mogelijk te recupereren van de negen miljoen die het betaalde.