Fellaini looft Mourinho: Ik breek mijn voet voor hem

Fellaini looft Mourinho: "Ik breek mijn voet voor hem"

24-05-2017 08:05
2

Marouane Fellaini heeft een ietwat vreemd seizoen achter de rug bij Manchester United. De middenvelder werd zoals wel vaker veel bekritiseerd, maar coach José Mourinho nam hem meerdere keren in bescherming en gaf hem vertrouwen. Fellaini heeft dan ook veel over voor de Portugees.

"Aan de manier waarop hij me in het begin goedendag zei en met me sprak voelde ik vertrouwen. Als ik zoiets voel, ben ik bereid tot alles. Als ik mijn voet moet breken voor hem, doe ik dat. Dat ben ik. Als iemand oprecht om me geeft, geef ik veel terug", vertelde Fellaini aan Het Laatste Nieuws. "Hij had me na Everton (toen Fellaini de zege weggaf met een strafschopfout, nvdr.) kunnen afmaken, maar nam me in bescherming. Toen ik uitgefloten werd tegen Tottenham, droeg hij die zege aan me op. Die gestes vergeet ik niet."

Het respect is dan ook geheel wederzijds. "Na mijn doelpunt tegen Hull ben ik naar hem gelopen, recht in zijn armen, om hem te bedanken. Emoties kwamen op. Ik werk nu een jaar samen met José en dat loopt goed. Hij is heel vriendelijk, heel simpel. En als hij iets te zeggen heeft, doet hij dat. Open en eerlijk. Als hij me nodig heeft, kan hij op me rekenen. Ik ben een teamplayer", aldus Fellaini.