Gaat Simons voor onrust zorgen bij Club? 'Er zullen problemen van komen'

Gaat Simons voor onrust zorgen bij Club? 'Er zullen problemen van komen'

23-05-2017 20:22

Maandag raakte bekend dat Timmy Simons nog een jaar langer speler blijft bij Club Brugge, al zal hij een iets andere rol krijgen. Hugo Broos liet tegenover Radio 1 zijn licht schijnen over de contractverlenging van de ervaren middenvelder.

"Ik vind het heel raar. Het is een beslissing tussenin. Niet stoppen met spelen, maar ook niet volledig in de technische staf. Een soort mentor voor jonge spelers, dat kan ik nog begrijpen. Maar waarom dan nog speler blijven? Als de beschrijving niet concreet wordt, zullen er problemen van komen", voorspelt Broos.

"Ik heb ooit in dezelfde situatie gezeten. Ik was 36 en mijn contract liep ten einde. We waren in onderhandelingen over mijn toekomst en Club om technisch directeur te worden. Ik dacht al aan die nieuwe uitdaging, maar dan kreeg ik plots telefoon van de toenmalige voorzitter die mij vertelde dat het niet door ging."

"De reden was dat Club nog niet klaar was voor een positie als technisch directeur. Een heel rare uitleg. Later hoorde ik dan de echte verklaring. Het was Michel Van Maele, die niet kon verdragen dat iemand met een Anderlecht-verleden technisch directeur zou worden bij Club Brugge."