Atlético verrast met megacontract: 'Ongelooflijk nieuws, hij is de personificatie'

Atlético verrast met megacontract: 'Ongelooflijk nieuws, hij is de personificatie'

23-05-2017 19:00

Koke speelt ook de komende jaren bij Atlético Madrid. De 25-jarige middenvelder heeft zijn contract met liefst vijf jaar verlengd en ligt nu tot medio 2024 vast in de Spaanse hoofdstad, melden de Madrilenen dinsdag.

Koke doorliep de jeugdopleiding van Atlético en maakte in 2009 zijn debuut. Sindsdien speelde hij 323 officiële duels voor de Rojiblancos, met wie hij Spaans kampioen werd en de Copa del Rey, de Spaanse Super Cup en de Europa League won. Met Spanje Onder-21 kroonde hij zich in 2013 tot Europees kampioen.

Koke is uitgegroeid tot één van de steunpilaren in het elftal van coach Diego Simeone. Naar verluidt leverde hem dat buitenlandse interesse op, maar de Spanjaard kiest ervoor om Atlético trouw te blijven. Hij ligt nu nog zeven jaar vast bij 'zijn club'. "Atlético is de club van mijn leven en het is een eer om onderdeel van de toekomst te zijn", verklaart hij.

Ook directeur José Luis Pérez Caminero kan zijn geluk niet op. "Dit is ongelooflijk nieuws. Koke personificeert Atlético."