OFFICIEEL: Real Madrid maakt transfer van Braziliaans toptalent wereldkundig

OFFICIEEL: Real Madrid maakt transfer van Braziliaans toptalent wereldkundig

23-05-2017 18:20

Vinicius Junior maakt definitief de overstap naar Real Madrid. Dat maakt de Spaanse kampioen maandagavond bekend. Het zestienjarige Braziliaanse wonderkind kost de Koninklijke naar verluidt liefst 45 miljoen euro, exclusief commissies voor de zaakwaarnemers.

Vinicius blijft nog tot medio 2019 bij zijn huidige club Flamengo spelen en vertrekt daarna naar Spanje. 'Al zou hij eerder de overstap kunnen maken als beide clubs daar overeenstemming over bereiken', schrijft Real Madrid op zijn website. De Madrilenen zijn vanaf medio 2018 al wel eigenaar van de speler.

De piepjonge aanvaller stond naar verluidt ook in de belangstelling van FC Barcelona en Real zou dan ook diep in de buidel moeten tasten. Naast de transfersom ontvangen de zaakwaarnemers een aanzienlijk bedrag, waardoor de totale vergoeding uitkomt op zo'n 61 miljoen. Vinicius gaat bovendien acht miljoen euro per jaar verdienen.

In Brazilië wordt Vinicius beschouwd als het grootste talent sinds Neymar. De aanvaller vestigde definitief de aandacht op zich toen hij Brazilië onder 17 in maart naar de winst van de Copa América leidde. Hij was met zeven goals topscorer van dat toernooi.