Vrees voor nieuwe coach Club Brugge: Het is een zware erfenis

Vrees voor nieuwe coach Club Brugge: "Het is een zware erfenis"

23-05-2017 16:51

Club Brugge moet na het vertrek van Michel Preud'homme op zoek naar een nieuwe coach. Al een pak namen passeerden de revue. Wie het zal worden, is nog niet geweten. Marc Degryse vreest dat de nieuwe coach het niet makkelijk zal krijgen.

Volgens hem staat de nieuwe coach een bijzonder moeilijke taak te wachten. "Als een succestrainer ergens stopt, dan moet zijn opvolger toch weer op een andere manier te werk gaan. Hij moet een nieuwe groep vormen, de kern een beetje opfrissen. Dat is wel nodig bij Club", zegt Degryse bij Sporza.

Toch zal het niet helemaal een ondankbare taak worden, denkt Degryse. "Maar Preud'homme laat geen stort achter. Je kan er mee aan de slag. Het is wel een zware erfenis. Preud'homme heeft de voorbije vier jaar weer succes gebracht bij Club met bekerwinst, de titel, een kwartfinale in Europa."

"Maar los van de resultaten is het vooral de mentaliteit die hij gebracht heeft. Club gelooft weer dat het kan meedoen voor de prijzen. Dat ontbrak in de tien jaar voor Preud'homme. Het is aan zijn opvolger om die lijn door te trekken", besluit Degryse.