Transfer komt heel dichtbij voor Kums: middenvelder gespot op Anderlecht

Transfer komt heel dichtbij voor Kums: middenvelder gespot op Anderlecht

23-05-2017 10:00
5

Sven Kums lijkt op weg naar Anderlecht. De voormalige Gouden Schoen werd gisteren gespot op het oefencomplex in Andelrecht voor een eerste verkennend gesprek met de club. Kums moet het vertrek van Youri Tielemans opvangen.

Manager Herman Van Holsbeeck steekt zijn interesse in Kums niet onder stoelen of banken. "We zijn al een tijdje bezig met ons huiswerk. En Kums is inderdaad een interessante speler. Hij zou het vertrek van Youri Tielemans mee kunnen opvangen. Maar we zijn niet de enige club die meedoet. Alle topclubs in België zijn geïnteresseerd, gezien zijn profiel. We zullen zien wat we kunnen doen. We proberen te kijken of hij wil komen. Er is nog geen contact geweest met hem persoonlijk", vertelt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.


Gespot op de club
Zijn uitspraak bleek al snel niet te kloppen. Maandag werd de voormalige Gouden Schoen gespot in het oefencomplex van paars-wit. Kums die 'toevallig in België' was kreeg een rondleiding en voerde met zijn entourage een verkennend gesprek bij de recordkampioen. Zo komt een transfer van de Belgische middenvelder naar paars-wit wel heel dichtbij.

Stevige vraagprijs?
Kums kende een baalseizoen bij het Italiaanse Udinese, waar hij op huurbasis speelde. Met slechts één assist in 29 duels haalde de ex-Gentenaar nooit zijn oude niveau. Aanvankelijk leek Kums toch zijn kans te wagen bij zijn moederclub Watford, waar de middenvelder nog tot 2021 vastligt. Maar die optie lijkt mede door het vertrek van coach Walter Mazzarri eerder uitgesloten. De Engelse club zal wel een groot deel van de 9 miljoen euro willen recupereren voor een speler die geen minuut speelde in de Premier League.