Degryse stelt zich grote vragen bij Club Brugge: Wie beslist dit?

Degryse stelt zich grote vragen bij Club Brugge: "Wie beslist dit?"

23-05-2017 09:15

In de marge van het vertrek van Michel Preud'homme deed Club Brugge maandag ook een andere aankondiging. Timmy Simons blijft nog een jaartje doorgaan als speler, maar in een andere rol. De analisten van Extra Time begrijpen daar weinig van.

Francky Van Der Elst was in zijn plaats gewoon gestopt. "Ik zou het niet gedaan hebben. Ook van het bestuur uit denk ik dat het met de komst van een nieuwe trainer een goed moment was om hem te zeggen dat hij eventueel kan blijven in een andere functie, maar niet meer als voetballer. Wat gaat die omschrijving nu zijn? Voetballen in een andere rol? Voetballen is voetballen."

Het bestuur heeft echter beloofd dat de nu veertigjarige middenvelder zelf beslist over zijn toekomst. "Het bestuur heeft altijd gezegd dat Timmy mag beslissen. Dat vind ik wel een beetje raar. Let wel, ik heb absoluut niks tegen Timmy. Hij maakte een fantastische carrière. Maar ik had gezegd: mooi geweest."

Volgens Filip Joos moeten we die zogezegde andere rol niet zo letterlijk nemen. "Ik denk dat hij volgend seizoen begint met de gedachte van: we zullen wel zien. Zo zit hij in elkaar. Dat is net goed, daarom heeft hij net zo lang gespeeld. Maar of dat lukt..."

Nieuwe coach
Marc Degryse voegt toe dat Club zelfs nog geen nieuwe trainer heeft, wat de situatie nog vreemder maakt. "Wie beslist dit dan? Heeft de nieuwe trainer al aan Timmy gezegd dat hij een nieuwe rol krijgt? Of is het het bestuur dat dit zegt?"