OFFICIEEL: Geen vertrek van Simons bij Club, maar veteraan krijgt andere rol

OFFICIEEL: Geen vertrek van Simons bij Club, maar veteraan krijgt andere rol

22-05-2017 18:34
7

De carrière van Timmy Simons zit er nog niet op. De 40-jarige aanvoerder van Club Brugge doet er nog een jaartje bij. Al krijgt de middenvelder wel een andere, en zeer bijzondere, rol bij de Bruggelingen.

Simons blijft dus nog steeds speler van Club Brugge. Maar dat zal duidelijk niet meer als basispion zijn. "Ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven spelen zolang ik mij goed voel. De Voorzitter gaf aan dat ik zelf kon kiezen of ik al dan niet als speler bij de Club bleef. Ik voel me nog te fit om te stoppen en doe er nog een jaar bij, weliswaar in een andere rol", reageerde hij op de officiële website van Club Brugge.

Meteen ook een beslissing met drastische gevolgen. "Ik geef de kapiteinsband door en zal vooral mijn rol in de kleedkamer spelen als mentor voor de jongere spelers. Beschouw het als een overgangsjaar waarin ik als speler evolueer naar een andere rol binnen de Club en mijn ervaring doorgeef aan de andere jongens. En als de Club mij nodig heeft, dan zal ik er staan", aldus Simons.