OFFICIEEL: Club Brugge bevestigt vertrek, Preud'homme verlaat Blauw-Zwart

OFFICIEEL: Club Brugge bevestigt vertrek, Preud'homme verlaat Blauw-Zwart

22-05-2017 18:25
6

Na vier jaar is het tijdperk van Michel Preud'homme bij Club Brugge voorbij. De trainer heeft afscheid genomen van de Bruggelingen. Dat bevestigde Club Brugge maandagavond.

Preud'homme heeft dan toch zijn besluit genomen. De trainer is voortaan geen coach meer van Club Brugge. Hij nam in september 2013 het roer over van Blauw-Zwart en won er de titel, de Beker van België en de Supercup. "Ik verlaat Club Brugge met het allerbeste gevoel. Ik heb in 4 jaar tijd goeie resultaten behaald met deze Club en voelde mij vanaf dag één thuis in deze warme Club", reageerde hij op de officiële website van Club Brugge.

"De samenwerking met mijn staf en het bestuur was een plezier en we mogen trots zijn op het geleverde werk. De Voorzitter en Vincent vroegen mij om mee met hen Club terug Club te maken. Dat we in 61 thuismatchen op rij scoorden, een Clubrecord, bewijst dat dit gelukt is. Na 40 onafgebroken seizoenen op het hoogste niveau ben ik toe aan rust", geeft Preud'homme aan.

Club Brugge blijft duidelijk ook in het hart van de coach. "Was ik tien jaar jonger geweest, ging ik deze Club nooit verlaten. Wat mijn toekomst zal brengen weet ik nog niet, eerst las ik voor onbepaalde tijd een rustperiode in. Ik wil de volledige Club, Voorzitter, CEO, staf, spelers, medewerkers en zeker ook alle supporters bedanken voor de passionele steun de voorbije jaren. Jullie zullen me volgend seizoen zeker nog terug zien op Jan Breydel", besloot hij.