Club Brugge-speler beleefde gênant moment: Ik was in shock

Club Brugge-speler beleefde gênant moment: "Ik was in shock"

22-05-2017 17:45

Club Brugge heeft bijzonder onregelmatige Play-Offs gespeeld, het wisselde goede momenten af met heel slechte. Zo ging het ook voor doelman Ethan Horvath. De Amerikaan maakte in de laatste matchen indruk, maar ging ook in de fout bij zijn debuut.

Horvath was in de wolken toen hij hoorde dat hij mocht spelen. "Ik bereidde me voor zoals altijd om te trainen, toen één van de managers plots naar mij kwam. Hij vertelde me dat de Michel Preud'homme me wilde spreken en tijdens een gesprek in zijn kantoor zei de coach dat ik zou spelen tegen Charleroi. Dat betekende dat hij had opgemerkt dat ik hard gewerkt had, dus natuurlijk was ik wel tevreden", vertelt hij aan ClubTV.

Horvath maakte meteen een grote blunder: hij dacht dat er gefloten was en gaf David Pollet zo een gratis doelpunt. "Ik was in shock en wist niet wat er gebeurd was. Maar ik besefte dat ik die fase zo snel mogelijk moest vergeten, want er was nog bijna een helft te spelen. Gelukkig kon ik me herpakken, met twee goede reddingen én de assist voor de derde goal."

Bovendien kreeg hij ook de terug van zijn ploegmaats. "Heel wat jongens kwamen naar me toe en steunden me. Ze zeiden: 'Dingen gebeuren'. Stefano (Denswil, red.) kwam naar me toe en zei dat hij soms een own-goal maakt of iets in die aard. Het is goed dat de jongens het niet zagen als een grote fout, maar gewoon als iets kleins."