Filip Joos velt zijn eindoordeel na vier jaar Preud'homme

Filip Joos velt zijn eindoordeel na vier jaar Preud'homme

22-05-2017 16:30
3

Club Brugge en AA Gent vochten zondag om het laatste Champions League-ticket, Club Brugge trok aan het langste eind. Michel Preud'homme kreeg zo toch een degelijk afscheid, want waarschijnlijk gaat hij weg. Filip Joos weet dat Club hem erg zal misssen.

Club opende volgens Joos niet al te sterk tegen Gent. "Club Brugge begon echt heel flauw aan de match, toen dacht ik van: het is wel jullie laatste match voor Michel Preud'homme. Maar ze zetten het wel recht. Over de hele wedstrijd hebben ze verdiend gewonnen. Gent had wel gelijk dat er een paar dingen gebeurd zijn die niet comform het reglement waren. Het was rood voor Wesley en een penalty op het einde. Dan was het waarschijnlijk een gelijkspel, maar dan was het afscheid ook nog goed geweest."

Veel tempo zat er niet in de partij. "Het was geen wedstrijd op het scherpst van de snee. Dat duel tussen Mitrovic en Wesley wel, maar voor de rest was het een gezapige partij voetbal. Het was warm, het was zomer en iedereen had zoiets van: het is voorbij, Anderlecht is kampioen. Dat gevoel kreeg je."

Joos vindt dat Preud'homme een heel positieve balans kan voorleggen. "Als ze bij zijn komst hadden gezegd 'hij wint één titel en één beker', dan hadden ze met de eerste de beste pen getekend. Zelfs met een groene van Cercle. Dat is heel duidelijk, qua resultaten is hij top geweest. Het laatste jaar was minder. Er was de zwakke Europese campagne en die spanningsboog die hij altijd in de ploeg krijgt, dat lukte niet echt dit seizoen."

Genekt door details
Het grootste probleem leek vooral fysieke paraatheid. "Een aantal jongens waren niet op niveau en er waren ook blessures. Heeft dat met de manier van trainen te maken, of is dat pech? Het kan dat laatste zijn, er zit altijd een factor van geluk bij titels halen. Ik denk dat niemand zich beklaagt dat ze Preud'homme hebben binnengehaald. Integendeel, ze gaan nog aan hem terugdenken."