OFFICIEEL: Lokeren mag pronken met nieuwe spits

OFFICIEEL: Lokeren mag pronken met nieuwe spits

22-05-2017 17:30
4

Sporting Lokeren beleefde een bijzonder kleurloos seizoen, maar eindigde wel behoorlijk sterk in Play-Off 2. Daar willen de Waaslanders zich graag aan optrekken met het oog op de volgende jaargang. Robin Söder moet hen helpen om die doelstelling te bereiken.

Söder is een Zweedse aanvaller en heeft maandag een contract ondertekend op Daknam, als we Mich Vergauwen, journalist bij Het Laatste Nieuws, mogen geloven. De Scandinaviër was de voorbije drie jaar niet actief in zijn thuisland, maar voetbalde bij het Deense Esbjerg. Daar werkte hij een knap seizoen af, hoewel zijn club op de laatste plek eindigde. Söder stond in totaal tien keer aan het kanon.

Die cijfers moet de Zweed nu dus meebrengen naar het Waasland. Daar kunnen ze wel wat extra offensieve stootkracht gebruiken, want geen enkel team uit de Jupiler Pro League scoorde minder vaak in de reguliere competitie dan Lokeren. Söder zal onder meer Tom De Sutter, die evenzeer tien rozen liet noteren dit seizoen, het vuur aan de schenen moeten leggen.  

Update 17u30: Lokeren heeft nu ook zelf bekend gemaakt dat Söder de nieuwe spits is.