Kwade Leye niet aanwezig op eindeseizoensdiner na strubbelingen met supporters

Kwade Leye niet aanwezig op eindeseizoensdiner na strubbelingen met supporters

22-05-2017 15:25

Het zit er bovenarms op tussen Mbaye Leye en (een deel van) de Zulte Waregem-aanhang. De Senegalese aanvaller kreeg het in de slotwedstrijd tegen Sporting Charleroi stevig te verduren van zijn eigen supporters. Hij reageerde daarop door alle festiviteiten achteraf aan zich voorbij te laten gaan.

Even terugkoppelen naar zondagmiddag. Aan de Gaverbeek stond toen het laatste duel van het seizoen op het programma voor Essevee, dat Charleroi over de vloer kreeg. De West-Vlamingen wisten een 0-2-achterstand nog om te buigen in een gelijkspel (2-2), maar dat had even goed meer kunnen zijn. Onder meer Leye liet echter enkele wenkende kansen liggen. Dat was zeer tegen de zin van de thuissupporters, die hun spits meermaals uitfloten.

Leye, dit seizoen goed voor zestien doelpunten in competitieverband, stapte na de wedstrijd meteen naar binnen, zonder de fans te groeten. Daar bleef het niet bij, want ook op het traditionele afscheidsetentje viel de Senegalees, nota bene aanvoerder, in geen veld of wegen te bespeuren. Het lijkt dus wel duidelijk dat er een haar in de boter zit tussen beide partijen. Mogelijk zet dit voorval de deur op een kier voor een transfer.