Slechte arbitrage, amper spektakel: Vandenbempt maakt brandhout van Play-Offs

Slechte arbitrage, amper spektakel: Vandenbempt maakt brandhout van Play-Offs

22-05-2017 14:19
2

De Play-Offs waren niet om over naar huis te schrijven, vindt Peter Vandenbempt. De journalist beklaagt zich bij Sporza over het lage niveau dat hij de voorbije weken heeft moeten aanschouwen. En dan doelt hij op spelers én scheidsrechters.

Die laatste groep maakte immers geen al te beste beurt. "Het is jammer dat ik het moet zeggen, maar de arbitrage in Play-Off 1 was niet goed genoeg. Er werden veel te veel zeer duidelijke en onbegrijpelijke fouten gemaakt. Zoals gisteren (zondag, nvdr.) nog die handsbal van Immers of de penalty die KV Oostende niet kreeg na die fout op Berrier. Dat kan eigenlijk niet meer op dit niveau. Zeker niet met nog een man achter de goal. De arbitrage moet zich in het tussenseizoen afvragen hoe het beter kan. Het nieuwe statuut zal zeker helpen", aldus Vandenbempt.

Toch hebben de voetballers niet veel recht van spreken, oordeelt de man van de radio. Zij presteerden zelf namelijk ook ondermaats. "De scheidsrechters kunnen de bal ook terugkaatsen en zeggen dat de spelers in Play-Off 1 niet veel beter waren. En dan kan ik ze helaas ook geen ongelijk geven. Dit was een zeer teleurstellende editie. We hebben matig voetbal gezien, slechte wedstrijden, veel te weinig spektakel. Play-Off 1 is gisteren pas geëindigd, maar is vandaag al vergeten", eindigt hij met een krachtige boutade.