Ongelooflijk maar waar: Alderweireld beging zeven keer minder fouten dan City-man

Ongelooflijk maar waar: Alderweireld beging zeven keer minder fouten dan City-man

22-05-2017 14:02
4

2604 speelminuten verspreid over 30 Premier League-duels, negen overtredingen, één geel karton. Ziedaar de onwaarschijnlijk sobere statistieken van Toby Alderweireld in het voorbije seizoen. Niet voor niets wordt de verdediger van Tottenham Hotspur tot de besten van de Engelse competitie gerekend.

De cijfers van Alderweireld zijn eigenlijk te gek voor woorden. Het Nieuwsblad ging nog wat verder en keek ook eens naar de totale Premier League-carrière van 'Mega Toby' tot nu toe. In 94 wedstrijden moest hij zijn tegenstander tot op heden 30 keer foutief afstoppen, wat resulteerde in zeven gele kaarten. Een rode prent kreeg de Rode Duivel nog niet onder de neus geduwd.

Het imposante seizoen van de mandekker komt pas helemaal tot uiting als je zijn statistieken naast die van enkele collega's legt. Zo had vriend Jan Vertonghen 21 overtredingen nodig. Vijf keer kreeg hij geel. Chelsea-verdediger David Luiz, opnieuw bewierookt deze jaargang, komt uit op 29 fouten en 6 gele kaarten.

Bij Manchester City moeten ze dan weer gaan nadenken over Nicolas Otamendi. De Argentijn greep 61 keer foutief in de voorbije maanden, wat in achttien gevallen leidde tot een gele bestraffing. In totaal had Otamendi dus bijna zeven keer meer overtredingen nodig dan Alderweireld.