Analist neemt het op voor Wesley: Is Mitrovic niet even schuldig?

Analist neemt het op voor Wesley: "Is Mitrovic niet even schuldig?"

22-05-2017 12:45
1

Hein Vanhaezebrouck was de wedstrijd Club Brugge - AA Gent niet te spreken over de scheidsrechter. Bart Vertenten heeft heel wat fouten gemaakt, met onder meer een Brugse goal uit buitenspel en een niet-gegeven penalty. François Colin vindt echter dat gerechtigheid is geschied.

De auteur van De Witte Duivel weet wel dat sommige fases inderdaad verkeerd zijn gefloten. "Blauw-Zwart was ruim de betere ploeg en won dus verdiend, maar Hein Vanhaezebrouck jammerde er weer op los. Niet dat hij helemaal ongelijk had. Bij de tweede Brugse goal leek er inderdaad sprake van voorafgaandelijk buitenspel van Limbombe, maar Stadion repte er met geen woord over en gaf zelfs geen herhaling. Lex Immers maakte onmiskenbaar hands binnen de zestien en Wesley had een rode kaart verdiend voor een klap(je) aan Mitrovic."

Toch zag hij ook van Gentse kant dingen die niet in de haak waren. "Vreemd dat Hein, die alles ziet, niet in de gaten had dat Mitrovic de eerste fout maakte met de knie en hij er in de voorafgaandelijke fase ook al niet als een communicant uit zag. En is een doorgewinterde prof die een tiener provoceert niet minstens even schuldig? Mitrovic kreeg later in de match overigens nog wel een gele kaart. Vreemd ook dat Hein denkt dat alleen AA Gent benadeeld werd in deze play-offs door scheidsrechterlijke vergissingen. Er is hier duidelijk sprake van een tunnelvisie."

Colin is vooral blij dat Play-Off 1 quasi geen impact heeft gehad op de einduitslag. "Het belangrijkste is echter dat gerechtigheid is geschied. AA Gent kreeg bij de start van de Play-Offs vijf punten cadeau en kon Club desondanks niet bijhalen. 'Dat is het systeem', zei Hein. Helaas maar juist, maar behoren fouten van de referee ook niet tot 'het systeem'? Zelfs als straks de videoref wordt ingeschakeld, zullen ze niet helemaal verdwijnen."