Ex-Anderlechtman geeft opmerkelijke mening over René Weiler

Ex-Anderlechtman geeft opmerkelijke mening over René Weiler

22-05-2017 12:15
1

René Weiler heeft dan wel de titel gepakt met Anderlecht, toch blijft er kritiek op de Zwitser. Het spelpeil moet beter, zo klinkt het her en der. Marc Hendrikx vraagt zich luidop af waarom.

De analist van Het Belang Van Limburg vindt dat Weiler helemaal niet hoeft te veranderen. "Trainer René Weiler oogst lof, maar tegelijk weerklinkt er ook de kritiek dat paars-wit aanvallender en dominanter moet gaan spelen. Daar ben ik het niet mee eens. Met deze trainer moet je dat aan de kant laten en daar is niks mis mee. Als je wint, heb je vrienden. Zolang Weiler blijft winnen, is er niets op hem aan te merken", aldus Hendrikx.

Hendrikx denkt dat Weiler gewoon modern voetbal introduceert. "Zijn type voetbal is gewoon realistisch. Vandaag de dag win je op die manier je wedstrijden. Bovendien is Anderlecht heel goed geworden in hun huidige systeem. Waarom moet dat veranderen? De tijd dat je met hakjes en omhalen je wedstrijden won, is voorbij. Oké, met superaanvallend voetbal kun je zeker wel eens een zege binnenhalen, maar de algemene tendens is dat er tactisch voetbal gebracht wordt en daar heb ik niks op tegen."

Hendrikx vindt zelfs dat Anderlecht een sterk seizoen achter de rug heeft. "Als je verder analyseert, moet je concluderen dat Anderlecht het gewoon goed heeft gedaan. Ze hebben vanaf nul een hele nieuwe ploeg moeten opbouwen. Jonge talenten als Tielemans en Dendoncker hebben zich uitstekend ontwikkeld. Weiler heeft er het maximale uitgehaald. Kan een Preud'homme dat bij Club Brugge zeggen? Ik ben benieuwd wat de interne evaluatie in Brugge daarover zal zijn."