'AC Milan ziet spelmaker vertrekken, Honda trekt de deur achter zich dicht'

'AC Milan ziet spelmaker vertrekken, Honda trekt de deur achter zich dicht'

22-05-2017 11:21

Keisuke Honda vertrekt bij AC Milan. De Japanse spelmaker komt dit seizoen amper voor in de plannen van trainer Vincenzo Montella en gaat daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging, zo meldt De Telegraaf. Honda speelt momenteel al drieënhalf jaar bij de Rossoneri, nadat hij in de winter van 2014 overkwam van CKSA Moskou.

Dit seizoen speelde de Japanner slechts zeven duels, waarin hij één keer scoorde. AC Milan kan de zesde plaats in de Serie A niet meer ontgaan, waardoor de Milanezen in ieder geval zeker zijn van een ticket voor de voorronde van de Europa League. Het contract van Honda loopt deze zomer af, waardoor hij transfervrij op te pikken is door geïnteresseerde clubs. 

In ons land maakte Honda tussen 2008 en 2010 furore bij VVV-Venlo. In 2009 werd hij met de Venlonaren kampioen in de Jupiler League, waarna hij na een uitstekend seizoen in de Eredivisie naar het Russische CKSA Moskou vertrok. In het nationale elftal van Japan is de aanvallend ingestelde middenvelder nog wel altijd een vaste waarde.