VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste keeper in de Jupiler Pro League?

VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste keeper in de Jupiler Pro League?

22-05-2017 11:00

De Jupiler Pro League 2016-2017 heeft de deuren (bijna) definitief gesloten. De landskampioen is bekend, de meeste Europese tickets zijn verdeeld, dus is de tijd gekomen om het beste elftal van het afgelopen seizoen samen te stellen. VoetbalPrimeur.be geeft jou de kans om die elf te kiezen. Vandaag: de doelman.

De komende dagen krijgen jullie, de lezers van VP, de kans om per positie de beste speler van de afgelopen tien maanden te selecteren. Onze redactie heeft voor jullie telkens een selectie gemaakt van een aantal spelers. Uit die opties kunnen jullie onderaan in de poll dan stemmen voor jullie favoriet. De speler met het hoogste percentage aan stemmen, komt vanzelfsprekend in VP’s elftal. De vijf geselecteerde doelmannen, in alfabetische volgorde, zijn:

Frank Boeckx (RSC Anderlecht)
Een verrijzenis in het Astridpark, je kan het niet anders noemen. Na een zwakke passage bij Royal Antwerp FC hing de carrière van ‘Frank The Tank’ aan een zijden draadje. Uiteindelijk kon hij bij Anderlecht terecht als derde keeper. In mei van 2017 mag de lolbroek zich basisklant noemen van de Belgische landskampioen. Het kan verkeren, zei Bredero.

Colin Coosemans (KV Mechelen)
De doelman van Malinwa verpestte het feestje van Boeckx een ietsie pietsie, want hij sleepte de trofee voor meeste clean sheets in de wacht. Liefst veertien keer hield Coosemans de nul het afgelopen jaar. En dan te weten dat hij pas op de voorlaatste dag van oktober zijn opwachting mocht maken onder de lat. Sindsdien loste onze 24-jarige landgenoot de verwachtingen helemaal in.

 

Lovre Kalinic (AA Gent)
In januari streek deze Kroatische reus pas neer in België, maar al in zijn allereerste wedstrijd liet hij de indruk na een toptransfer te gaan worden. Die lijn trok Kalinic de maanden nadien enkel maar door. Door zijn lengte boezemt de goalie van ruim twee meter de tegenstander al angst in nog voor die aan afwerken durft te denken.

Mathew Ryan (KRC Genk)
Nog een wintertransfer en nog een schot in de roos. Nochtans acteerde Ryan in de eerste wedstrijden na zijn rentree behoorlijk weifelachtig. Dat zette de Australiër echter snel recht. Bij momenten haalde de explosieve keeper opnieuw zijn topniveau van bij Club Brugge. Dat leverde Genk een finaleticket voor Play-Off 2 op én een historische kwartfinale in de Europa League.

Hendrik Van Crombrugge (KAS Eupen)
Ongetwijfeld de meest verrassende naam in dit lijstje. Afgelopen zomer zou niemand een cent gegeven hebben voor een doelman van Eupen in het elftal van het jaar. Maar kijk, ondanks 72 (!) tegentreffers is iedereen het roerend over eens dat Van Crombrugge een meer dan degelijk seizoen draaide. Dat zou hem de komende weken zelfs een mooie transfer kunnen opleveren.

Wie was de beste doelman uit de Jupiler Pro League 2016-2017? Laat je stem gelden in de poll!