De Mos ziet enorm pijnpunt bij Club Brugge: Hoe kan dat nou?

De Mos ziet enorm pijnpunt bij Club Brugge: "Hoe kan dat nou?"

22-05-2017 09:45
4

Club Brugge moet het dit seizoen stellen met de tweede plaats, waar wrong deze keer het schoentje bij Blauw-Zwart? Aad de Mos ziet twee antwoorden.

Ten eerste denkt De Mos aan de motivatie bij de spelers. "Weet je wanneer ik wist dat Club Brugge z'n titel niet zou verlengen? De laatste wedstrijd van de reguliere competitie, toen ze 2-2 gelijkspeelden tegen STVV. Dat was een slecht signaal. De intrinsieke motivatie was niet groot genoeg na het behalen van die eerst titel sinds lang", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Ook de hoge blessurelast riep vragen op bij De Mos. "Weet je wat me nog opviel? Die vele blessures. Engels, De Bock, Refaelov, Joske, dat loopt door het hele elftal. Hoe kan dat nou? Dat moet grondig geanalyseerd worden."

Volgend seizoen zal in ieder geval sterk moeten verbeteren bij Club. "Zowel AA Gent als Club Brugge zal trouwens flink aan de bak moeten hoor, want hun voorzitters roepen dat ze volgend jaar kampioen willen worden. En dat terwijl Anderlecht straks flink langs de kassa passeert voor Tielemans en Dendoncker."