'Standard komt met naam, ex-trainer Marseille en Lille op weg naar Luik'

'Standard komt met naam, ex-trainer Marseille en Lille op weg naar Luik'

22-05-2017 09:56

Standard zoekt na het ontslag van Aleksandar Jankovic nog steeds een nieuwe coach. Al een pak coaches werden aan de Rouches gelinkt. Daar mag nu de naam van Franck Passi aan toegevoegd worden.

Standard gaat volgens RTBF en journalist Stéphane Pauwels mogelijk een verrassende richting op. Passi, de huidige interim-manager van Lille OSC, zou de vervanger worden van Jankovic bij de Rouches. De Fransman moet de Luikenaren weer naar Play-Off 1 zien te loodsen.

Passi mag dan wel iets minder bekend zijn in België, in Frankrijk is hij een grote naam. De 51-jarige man speelde tijdens zijn spelerscarrière voor ploegen zoals Olympique de Marseille, Montpellier, Toulouse, AS Monaco en Bolton Wanderers. In 2001 stopte hij met voetballen om drie jaar later coach te worden bij het Spaanse SD Compostella.

Daarnaast was hij ook even interim- en beloftencoach van Olympique de Marseille en werd hij dit seizoen interim-trainer van Lille OSC in opwachting van nieuwe coach Marcelo Bielsa. Eerder op de dag werd Standard ook gelinkt aan Gabriel Heinze, een ex-speler van Real Madrid.