'Messi wil topspeler van Ajax naar Barcelona halen'

'Messi wil topspeler van Ajax naar Barcelona halen'

22-05-2017 07:58

Davinson Sanchez heeft zich in de kijker gespeeld bij Lionel Messi. De Argentijnse ster van FC Barcelona ziet in de twintigjarige Ajacied een welkome versterking voor volgend seizoen.

Dat meldt Diario Gol. De Spaanse boulevardkrant schrijft dat het indrukwekkende debuutseizoen van Sanchez in Amsterdam Messi is opgevallen. De Argentijn spreekt blijkbaar een woordje mee over het transferbeleid van Barça en heeft de directie aangeraden om naar Sánchez te kijken. Diario Gol noemt de twintigjarige Colombiaan 'de nieuwe James Rodriguez'.

Ajax telde een klein jaar geleden vijf miljoen euro neer voor Sánchez, die inmiddels een veelvoud van dat bedrag waard is. In Spanje wordt zijn waarde geschat op een slordige negen miljoen euro. Voor dat bedrag lijkt Ajax hem niet te willen verkopen.

Barça, dat afgelopen zomer ook al concreet was, is overigens niet de enige kaper op de kust. Real Madrid, Manchester United en Chelsea zijn de laatste weken allemaal aan Sánchez gelinkt. Als de Ajacied deze zomer voor een transfer naar Barcelona kiest, dan moet Jeremy Mathieu zijn plek in de Catalaanse kleedkamer afstaan.