UPDATE: Van Holsbeeck bevestigt interesse in ex-Gouden Schoen: Wij willen hem

UPDATE: Van Holsbeeck bevestigt interesse in ex-Gouden Schoen: "Wij willen hem"

22-05-2017 15:09
8

Anderlecht gaat deze zomer Youri Tielemans verliezen, hij trekt hoogstwaarschijnlijk naar AS Monaco. Wie moet hem komen vervangen? Het Laatste Nieuws weet dat niemand minder dan Sven Kums de topkandidaat is.

Kums is absoluut geen onbekende in Brussel, hij kreeg namelijk een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Anderlecht. Afgelopen zomer moest AA Gent hem laten vertrekken naar Watford. De Engelse club verhuurde hem aan Udinese in de Serie A, maar daar kan hij niet aarden. Na een degelijk begin is de voormalige Gouden Schoen uit de ploeg gevallen in Italië.

Voor Kums biedt een transfer naar Anderlecht heel wat mooie voordelen. Hij kan opnieuw proeven van de Champions League, zoals hij afgelopen seizoen al deed met AA Gent. Bovendien wil hij zich ook in de kijker spelen bij bondscoach Roberto Martinez, want hij heeft nog nooit een cap gekregen voor de Rode Duivels. Zijn Belgische nationaliteit is dan weer een enorm voordeel voor Anderlecht.

UPDATE 15:09: Het is absoluut geen kwakkel, de interesse van Anderlecht in Kums. In een korte reactie bij VTM Stadion heeft manager Herman Van Holsbeeck bevestigt dat het dossier rond de voormalige Gouden Schoen op tafel ligt. "Wij willen Kums", stelde de sportief directeur onomwonden.