UPDATE: 'Doorbraak bij Waasland-Beveren, Clement wordt de nieuwe coach'

UPDATE: 'Doorbraak bij Waasland-Beveren, Clement wordt de nieuwe coach'

23-05-2017 15:50
1

Club Brugge moet mogelijk niet alleen op zoek naar een nieuwe coach, maar ook een assistent-trainer. Philippe Clement zou namelijk op het punt staan om trainer te worden bij Waasland-Beveren.

Voorzitter Dirk Huyck gaf tegenover Sporza aan dat de voorbije dagen met Philippe Clement werd gesproken. "Hij is een van onze topkandidaten om onze nieuwe trainer te worden. Als bestuur zijn we ervan overtuigd dat hij het beste bij ons zou passen", klonk het.

Een beslissing wordt ook al snel verwacht. De club zou "dinsdag of woensdag" Clement al willen voorstellen als de nieuwe coach van de club. Voor Clement zou het de eerste keer zijn dat hij hoofdcoach wordt. Hij was sinds 2012 aan de slag als assistent-trainer bij Club Brugge.

Update 22/05 18.00 uur: De (nabije) toekomst van Clement ligt niet bij Club Brugge. De assistent-trainer van Michel Preud'homme kondigde tegenover Stadion aan dat hij zal vertrekken bij Club Brugge. De bestemming lijkt Waasland-Beveren te worden, al is er nog geen definitief akkoord. "We zijn nog in onderhandeling. De volgende dagen zullen we zien welke richting het uitgaat", reageerde hij.

"Ik heb hier zes fantastische jaren gehad en hoop nu de volgende stap in mijn carrière te zetten. Ik vertrek dus, dat is ook doorgesproken met de clubleiding. Het is nu het moment om die stap te zetten", aldus Clement.

Update 23/05 15.50 uur: De doorbraak in het dossier van Clement is er dan toch gekomen. Volgens Het Nieuwsblad wordt de voormalige assistent van Michel Preud'homme de nieuwe T1 van Waasland-Beveren. Hij zal woensdagochtend worden voorgesteld.