Kompany kan eindelijk eens vooruit kijken: Ik verlang naar volgend seizoen

Kompany kan eindelijk eens vooruit kijken: "Ik verlang naar volgend seizoen"

21-05-2017 21:36

Voor Vincent Kompany werd het uiteindelijk een seizoen van twee extreme uitersten. Het overgrote deel viel in het water door een resem blessures, maar vanaf april was de mandekker weer topfit. In die periode imponeerde hij ook weer met zijn présence... en scorend vermogen.

De voorbije weken stond Kompany immers drie keer aan het kanon, waaronder zondag nog tegen Watford FC (0-5-winst). Niet slecht voor een centrale verdediger. Vanzelfsprekend is de Rode Duivel daar zelf ook uiterst tevreden mee. "Ik ben echt gelukkig om gescoord te hebben en niets te moeten incasseren. Mijn seizoen was dood en begraven in het begin, maar als je voor zo'n grote club speelt, moet je vechten voor elke minuut die je kan krijgen", aldus de verdediger bij RTBF.

"Op het einde van het seizoen heb ik dan mijn speeltijd teruggevonden. Daar ben ik heel tevreden over", geeft hij toe. Mede dankzij zijn inbreng kwalificeerde City zich voor de Champions League. "We hebben bij momenten enorme kwaliteiten getoond. Ik geloof dat we ons seizoen beëindigd hebben zoals we het volgende willen beginnen. Ik verlang al naar het volgende seizoen", besluit Kompany hongerig.