Anderlecht domineert ook in de individuele lijstjes, enkel Boeckx baalt een beetje

Anderlecht domineert ook in de individuele lijstjes, enkel Boeckx baalt een beetje

21-05-2017 21:13
2

RSC Anderlecht kroonde zich afgelopen donderdag tot beste ploeg van België. Algemeen wordt de titel gezien als een verdienste van de collectieve kracht van de Brusselaars, maar toch blonken enkele spelers ook individueel uit. Dat komt tot uiting in de verschillende lijstjes.

Dat Lukasz Teodorczyk zich tot topschutter van de competitie zou kronen, hadden heel wat voetbalfans aan het einde van 2016 al voorspeld. Uiteindelijk moest 'Teo' nog flink zwoegen om de trofee in de wacht te slepen. Henry Onyekuru (KAS Eupen) werkte immers een weergaloze Play-Off 2 af, waarin hij liefst elf keer aan het kanon stond. Aan het eind van de rit komt de Nigeriaan echter een goaltje tekort.

Naast een topschutterstand bestaat er ook een klassement voor de assistenkoning. Ook daarin topt een Anderlechtenaar het lijstje. Niemand gaf de voorbije maanden meer beslissende passes dan Sofiane Hanni. Met dertien stuks gaat de Algerijnse spelmaker onder meer Siebe Schrijvers (KRC Genk) en ploeggenoot Youri Tielemans vooraf.  

Net geen klavertje drie
Tot slot werd aan het begin van dit seizoen ook een klassement in het leven geroepen om de doelman met de meeste clean sheets te bekronen. In de zogenaamde 'Texaco Clean Sheet'-trofee had Frank Boeckx nog de kans om de paars-witte hegemonie helemaal door te drukken, maar René Weiler besloot zijn eerste keeper rust te gunnen tegen KV Oostende. Daardoor werd Colin Coosemans uiteindelijk niet meer bedreigd. De doelman van KV Mechelen moest zich in veertien wedstrijden niet omdraaien.