Geïrriteerde Guardiola verzekert City-toekomst van sterspeler: 'Blij? Perfect'

Geïrriteerde Guardiola verzekert City-toekomst van sterspeler: 'Blij? Perfect'

21-05-2017 20:52

De charmeoffensieven van buitenlandse topclubs kunnen de prullenbak in, want Pep Guardiola heeft verzekerd dat Sergio Agüero ook volgend seizoen voor Manchester City speelt. De Argentijn staat naar verluidt in de belangstelling van diverse topploegen.

"Hij speelt ook volgend seizoen voor Manchester City. Blij? Perfect", reageerde een geïrriteerde Guardiola na afloop in Engelse media. "Hoe vaak heb ik dit soort vragen over Sergio en Vincent Kompany wel niet beantwoord? Ik val niet in herhaling. Het zijn spelers van City en zijn dat ook volgend seizoen. Hij (Aguëro, red.) heeft het dit seizoen erg goed gedaan."

De Spanjaard nam ook de tijd om zijn ploeg, dat derde werd, te complimenteren. "Dit is een van de beste teams die ik in mijn carrière heb gecoacht", zei Guardiola tegen Sky Sports. "Ze gaven nooit op, zelfs niet op de momenten dat we niet konden winnen en uitgeschakeld werden in de Champions League. Hoe we reageerden was fantastisch."

"Het is een eer om samen te werken met deze jongens. Uiteindelijk willen we kampioen worden, maar kwalificatie voor de Champions League betekent ook veel voor de toekomst van de club. Ik kan je verzekeren dat we sterker terugkomen."