Vanhaezebrouck deelt MPH nog steek uit, maar probeert al snel te verzoenen

Vanhaezebrouck deelt MPH nog steek uit, maar probeert al snel te verzoenen

21-05-2017 20:37

De rivalenstrijd tussen Club Brugge en Gent is niet alleen op, maar ook naast het veld een strijd. Dus ook tussen coaches Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud'homme. Dat werd zondag na de wedstrijd tussen beide partijen (2-1) nog maar eens duidelijk.

Toen Preud'homme het over de uitstekende resultaten die hij met Club Brugge haalde had, kon Vanhaezebrouck het zich niet laten om nog een steek uit te delen. "Van de drie topclubs heeft Club Brugge het met twee tweede plaatsen en één eerste plek het de voorbije seizoenen het best gedaan", citeert Het Nieuwsblad MPH. Vanhaezebrouck onderbrak hem meteen. "En de Champions League ...".

Een verwijzing naar de slechte Europese campagne van Club Brugge. Preud'homme kon de onderbreking niet echt appreciëren en reageerde meteen. "Ja, jij bent beter dan ik wat dat betreft", klonk het nors. Eerder op de dag deelde de Twitter-account van Gent een vergelijkbare steek uit aan Club Brugge na de nederlaag.

Verzoening
Even later probeerde Vanhaezebrouck toch te verzoenen. "Of ik Michel ga missen moest hij stoppen? Zeker. Ik denk dat we veel respect hebben voor elkaar en de andere steeds tot het uiterste pushen. We halen het maximum uit onze teams en dat zie je in de resultaten. De afgelopen jaren waren Club Brugge en AA Gent telkens top."

"Michel heeft ook gelijk: Club Brugge heeft de afgelopen drie jaar de beste scores gehaald. Maar ik denk dat wij ook niet ontevreden mogen zijn met onze resultaten. Veel concurrenten die een titel op hun palmares hebben dromen ervan om drie jaar op rij bij de eerste drie te raken", waarna beide heren weer konden glimlachen.