Kers op de taart voor De Bruyne na sterk seizoen: beste foerier van Engeland

Kers op de taart voor De Bruyne na sterk seizoen: beste foerier van Engeland

21-05-2017 19:59
1

Kevin De Bruyne presteerde niet altijd even constant dit seizoen, maar alles bij elkaar genomen voetbalde de Rode Duivel sterk de voorbije tien maanden. Met een knappe prestatie op de slotspeeldag zette hij dat nog eens extra in de verf. Dat levert hem ook een persoonlijke prijs op.

In het duel tegen Watford FC, dat Manchester City won met 0-5, blonk De Bruyne weer uit als vanouds. Onder meer dankzij twee van zijn haarfijne assists beleefde het elftal van Pep Guardiola een heel rustig dagje. Dat 'KDB' een specialist is van de laatste pass, is inmiddels wel geweten. Na zondag mag de spelmaker zich zelfs de assistenkoning van de Premier League noemen.

Dit seizoen deelde geen enkele speler uit de Engelse hoogste klasse immers meer beslissende passes uit dan De Bruyne. In totaal eindigt onze landgenoot op achttien stuks, waarmee hij onder meer Christian Eriksen (Tottenham Hotspur, vijftien assists) het nakijken geeft. Voor De Bruyne is de titel 'assistenkoning' niet nieuw; eerder verwezenlijkte hij hetzelfde in de Duitse Bundesliga.