Torres tekent voor onvergetelijk afscheid Atlético Madrid van Vicente Calderon

21-05-2017 18:53

Atlético Madrid heeft zondag in stijl afscheid genomen van het legendarische Estadio Vicente Calderon. Athletic Bilbao werd met 3-1 verslagen.

Wie anders dan kind van de club Fernando Torres was in de laatste wedstrijd de gangmaker. Na acht minuten opende hij de score en drie minuten later tekende de 33-jarige spits ook voor de 0-2. In de tweede helft had Torres een hattrick kunnen maken, maar Antoine Griezmann ontnam hem die eer door buitenspel te staan.

De overige doelpunten kwamen zondag op naam van Iñaki Williams (Athletic) en Angel Correa (Atlético). Correa mag zich met zijn goal in de 89ste minuut officieel de laatste doelpuntenmaker in het Vicente Calderon noemen.

De 3-1 zege van Atlético was overigens niet de allerlaatste wedstrijd in het legendarische stadion. Volgende week zaterdag strijden FC Barcelona en Alaves er om de Copa del Rey. Atlético speelt volgend seizoen in Wanda Metropolitano. Het nieuwe stadion ligt op zestien kilometer van Vicente Calderon.