Liverpool houdt Arsenal uit Champions League, Manchester United klaar voor finale

Liverpool houdt Arsenal uit Champions League, Manchester United klaar voor finale

21-05-2017 17:55

Liverpool heeft op de slotdag van het Premier League-seizoen een ticket voor de voorronde van de Champions League gepakt. Georginio Wijnaldum zette zijn ploeg op het goede spoor, waardoor Arsenal veroordeeld is tot de Europa League. Manchester United kende op Old Trafford een goede generale voor Europa League-finale tegen Ajax.

Strijd om Champions League-tickets
De kampioen (Chelsea) en degradanten (Sunderland, Middlesbrough en Hull City) waren op de slotdag van het seizoen al bekend, maar de strijd om een plek in de top-vier lag nog open. Manchester City en Liverpool eindigden samen met Chelsea en nummer twee Tottenham Hotspur aan de goede kant van de streep.

Liverpool won met 3-0 van Middlesbrough. Wijnaldum was van doorslaggevende waarde met zijn doelpunt op slag van rust. De andere doelpunten kwamen op naam van Philippe Coutinho en Adam Lallana. Manchester City liet in Londen geen spaan heel van Watford (0-5). Ondanks een overwinning op het Everton van Ronald Koeman (3-1), speelt Arsenal voor het eerst in twintig jaar géén Champions League-voetbal.

United klaar voor Ajax
Op het eigen Old Trafford kende Manchester United een goede generale voor de Europa League-finale tegen Ajax, over drie dagen. De jongste basiself van United ooit was met 2-0 te sterk voor Crystal Palace. Het verschil werd in de eerste helft al gemaakt. Debutant Josh Harrop maakte op aangeven van Paul Pogba, één van de weinige grote namen in de basiself, de 1-0 en even later tekende Pogba zelf voor de 2-0.

Alle uitslagen Premier League:
Arsenal - Everton 3-1
Burnley - West Ham United 1-2
Chelsea - Sunderland 4-1
Hull City - Tottenham Hotspur 1-6
Leicester City - Bournemouth 1-1
Liverpool - Middlesbrough 3-0
Manchester United - Crystal Palace 2-0
Southampton - Stoke City 0-1
Swansea City - West Bromwich Albion 2-1
Watford - Manchester City 0-5