Juventus pakt zesde landstitel op rij na eenvoudige zege op degradatiekandidaat

Juventus pakt zesde landstitel op rij na eenvoudige zege op degradatiekandidaat

21-05-2017 17:09

Juventus is opnieuw kampioen van Italië. De Champions League-finalist won eenvoudig van degradatiekandidaat FC Crotone (3-0). Een wedstrijd voor het einde van de competitie kan AS Roma de 'Oude Dame' niet meer achterhalen. Succes was er zondag ook voor AC Milan.

Mario Mandzukic en Paulo Dybala legden zondag in de eerst helft een stevige basis voor de zesde landstitel op rij. Mandzukic zette Juventus met een intikker op het goede spoor. De 2-0 van Dybala was een fraaie. Hij krulde een vrije trap in de kruising. 

Alex Sandro maakte het feest in de slotfase van de wedstrijd compleet. Maar met het binnenhalen van de landstitel is het seizoen voor Juventus nog lang niet voorbij. Zaterdag 3 juni kunnen de Italianen de kroon op het seizoen zetten door Real Madrid in de Champions League-finale te verslaan.

AC Milan - Bologna
AC Milan is volgend seizoen terug in Europa. De Milanezen bereikten de Europa League door een eenvoudige 3-0 zege op Bologna. Gerard Deulofeu, Keisuke Honda en Gianluca Lapadula maakten de doelpunten. Milan zal als zesde eindigen in de Serie A. Naaste concurrent Fiorentina, dat zaterdag met 4-1 verloor bij Napoli, kan het gat niet meer dichten.

Overige uitslagen:
Empoli - Atalanta 3-0
Sassuolo - Cagliari 6-2
Udinese - Sampdoria 1-1
Genoa - Torino 2-1