De Witte onthult zomertransfer van AA Gent: Morgen persconferentie

De Witte onthult zomertransfer van AA Gent: "Morgen persconferentie"

21-05-2017 16:50
5

Club Brugge heeft het laatste Champions League-ticket kunnen binnenhalen, het klopte Gent met 2-1. De Gentse voorzitter Ivan De Witte reageerde na de match toch nog gematigd tevreden.

De Witte vindt het niet al te erg om derde te worden. "Ik kan ermee leven. Je hoopt natuurlijk dat je de kans die je krijgt nog neemt en alsnog de tweede plaats pakt. Het zat er ook in, zeker de eerste twintig minuten hadden we controle. Dan valt er een ongelukkig doelpunt en heeft Brugge het overgenomen", klinkt het bij Sporza.

Bovendien was ref Bart Vertenten niet in topvorm. "In de tweede helft was het wat rommelig, veel echte en geveinsde kwetsuren en tijdwinning. De scheidsrechter heeft de zaken anders beoordeeld dan ik. Ik denk dat het tweede doelpunt voortkomt uit manifest buitenspel en er had een rode kaart kunenn vallen en een penalty op het einde. De ref heeft geen beste beurt gemaakt, maar daar wil ik de nederlaag niet aan wijten. Club Brugge verdiende de zege en de tweede plaats."

Gent heeft een bijzonder raar avontuur achter de rug dit seizoen, want het zat bijna in Play-Off 2. "Het was een bizarre competitie voor ons, het feit dat we kunnen terugkeren is een prestatie op zich en is ook te wijten aan onze wintertransfers. We hebben hoogtes en laagtes gekend die te ver uit mekaar liggen. Er zal weinig veranderen voor volgend seizoen, misschien kunnen we nog drie of vier versterkingen halen."

Beet in Eupen
Toen hem gevraagd werd naar Mamadou Sylla was het antwoord vrij duidelijk. "Mamadou Sylla? Daar wens ik geen uitspraak over te doen, we zullen daar morgen een persconferentie over doen. Of dat kan zonder Sylla? Nee, dat zou moeilijk zijn", lacht de voorzitter. Uit dat laatste blijkt toch dat Sylla gewoon komt.