Kersvers kampioen Anderlecht zet Oostende opzij tijdens galawedstrijd

Kersvers kampioen Anderlecht zet Oostende opzij tijdens galawedstrijd

21-05-2017 16:25

Kampioen RSC Anderlecht heeft de competitie afgesloten met een nipte 3-2 thuiszege tegen Oostende. Een echte galawedstrijd werd het niet in Constant Vanden Stockstadion. Daarvoor lag het tempo bij beide ploegen veel te laag.

De thuisploeg schoot wel het sterkst uit de startblokken. KVO-doelman Dutoit moest meteen uitpakken om een verdwaalde voorzet van Bruno uit zijn doel te ranselen. Even later stond Stanciu aan het kanon, maar de Roemeen knalde staalhard op de deklat. Oostende kwam gaandeweg iets beter in de partij en toonde zich dodelijk efficiënt.

Milic scoorde na wat geharrewar de 0-1 met een kopbal aan de tweede paal. Een domper op de feestvreugde bij paars-wit, dat meteen reageerde via Bruno. Dutoit veegde het leer mooi uit de winkelhaak, maar werd even later wel gevloerd door een ploegmaat. Rozehnal was even het noorden kwijt en kopte een voorzet van Appiah pardoes in eigen doel.

Weinig overschot
Anderlecht wilde zijn publiek verwennen na de pauze, maar de tweede helft kwam pas echt op gang na de applausvervanging voor Tielemans. Teodorczyk probeerde zijn doelpuntentotaal nog wat opkrikken, Dutoit stond opnieuw pal. Het was uiteindelijk Dendoncker die het thuispubliek nog eens kon doen juichen.

De middenvelder poeierde het leer door een bos van benen voorbij Dutoit. Onderweg week de bal af op de ongelukkige Rozehnal. Anderlecht leek op weg naar de overwinning, maar een foutje van Deschacht zorgde bijna voor een andere afloop. Akpala profiteerde en zette de 2-2 op het scorebord. Dankzij invaller Acheampong kon Anderlecht het titelfeest alsnog in stijl beginnen. De snelle Ghanees knalde de bal hoog binnen na een knappe doorsteekpass van Hanni.