Hanni blikt terug op controverse: Die uithaal van mij heeft ons wel geholpen

Hanni blikt terug op controverse: "Die uithaal van mij heeft ons wel geholpen"

21-05-2017 11:46

RSC Anderlecht kroonde zich donderdag voor de 34e keer tot Belgisch landskampioen. Een belangrijke architect van dat succes is Sofiane Hanni, die zich na zijn transfer van KV Mechelen moeiteloos opwerkte tot sterkhouder. Nochtans lag hij niet altijd in de bovenste schuif bij René Weiler.

De Algerijn en de Zwitser leefden eind november even op zéér gespannen voet. Na de ontluisterende 3-2-nederlaag op bezoek bij Zulte Waregem, klopte Hanni in de media stevig met de vuist op tafel. Weiler, die van de spelmaker nochtans zijn kapitein had gemaakt, kon niet lachen met die uithaal. "Maar op dat moment moesten de zaken duidelijk uitgesproken worden", kijkt Hanni terug in La Dernière Heure. "Ik heb er dan ook geen spijt van."

"Nadat ik dat had gezegd, hebben we maandag een vergadering gehouden en iedereen heeft zijn gedacht mogen zeggen. We hebben daaruit opgemaakt dat we ambitieus waren. Die uithaal heeft dus geholpen. Als ik de kans kreeg, zou ik het zonder twijfel opnieuw doen", aldus de technicus.

Winnen is belangrijkste
Eén van de factoren in de wisselvallige relatie tussen Hanni en Weiler was de positie van de Algerijn op het veld. Vaak moest hij vanop de linkerflank voetballen. "Ik ben duidelijk geweest en heb de coach gezegd: "Ik verkies om centraal te voetballen, maar ik wil boven alles winnen." Hij neemt dus de beslissingen en ik pas mij daaraan aan", toont Hanni zich een echte teamspeler.