'Everton weigert Lukaku te laten gaan: Chelsea en United horen bizarre vraagprijs'

'Everton weigert Lukaku te laten gaan: Chelsea en United horen bizarre vraagprijs'

21-05-2017 09:00

Everton is nog altijd vastbesloten om Romelu Lukaku deze zomer te behouden. De club uit Liverpool heeft daardoor een prijskaartje van liefst 116 miljoen euro om de nek van de Belg gehangen.

Dat meldt The Sun zondag. Volgens de Britse boulevardkrant zit manager Ronald Koeman achter de bizarre vraagprijs voor de 24-jarige spits. De Nederlander beseft dat een vertrek van Lukaku zijn elftal danig zou verzwakken. Daar hebben Chelsea en Manchester United evenwel geen boodschap aan.

United zit zonder aanvalsleider na de zware knieblessure voor Zlatan Ibrahimovic, terwijl Chelsea-manager Antonio Conte de Spanjaard Diego Costa wil vervangen. Lukaku heeft nog een tweejarig contract bij Everton, nadat hij onlangs een aanbieding van 140.000 euro per week afsloeg om zijn verbintenis te verlengen. Hij wil met zijn oude club Chelsea de Champions League in.

Lukaku scoorde dit seizoen 24 keer in 36 Premier League-optredens. Hij staat momenteel tweede op de topscorerslijst, achter Harry Kane. De Tottenham Hotspur-ster scoorde 26 keer.