Club Brugge of Gent? Vicekampioen wacht loodzware opdracht in Champions League

Club Brugge of Gent? Vicekampioen wacht loodzware opdracht in Champions League

21-05-2017 07:00

Club Brugge en AA Gent strijden zondag in een rechtstreeks duel om de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Die tweede plaats geeft recht op de derde voorronde in de Champions League. Daar wacht Blauw-Zwart of de Buffalo's alvast een loodzware opdracht.

In de derde en voorlaatste voorronde van het kampioenenbal neemt de tweede van Play-Off 1 het op tegen de vicekampioen van Nederland (Ajax), Zwitserland (voorlopig Young Boys Bern), Tsjechië, Griekenland, Rusland (Zenit of CSKA Moskou), Roemenië (Steaua Boekarest), Oekraïne (Dinamo Kiev) of de derde uit Frankrijk (voorlopig Nice). De heenwedstrijd van derde voorronde vindt plaats op 25 en 26 juli. De return volgt een week later op een en twee augustus.

Vierde voorronde
In de vierde en laatste voorronde wacht al zeker een klepper voor Brugge of Gent. Daarin staat onder meer Manchester City, Liverpool of Arsenal uit de Premier League, AS Roma of Napoli uit Italië te wachten. Maar ook Dortmund, Sevilla en Sporting Lissabon zijn mogelijke tegenstanders van de Belgische nummer twee. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 15 en 16 augustus en een week later op 23 augustus weten we of we naast Anderlecht nog een team in de groepsfase van de Champions League mogen verwelkomen.

Uitgeschakeld
Wanneer Club of Gent de derde kwalificatieronde niet zou overleven, wacht hen nog een kans in de play-offs van de Europa League. Wanneer ze die kunnen overleven is een ticket voor de groepsfase binnen. Wanneer een club de vierde voorronde haalt van het kampioenenbal, verzekert het zich bij uitschakeling ook van de groepsfase.