OFFICIEEL: Anderlecht-icoon zoekt nieuwe club; keert hij terug naar België?

OFFICIEEL: Anderlecht-icoon zoekt nieuwe club; keert hij terug naar België?

20-05-2017 23:30
4

Marcin Wasilewski moet deze zomer een nieuwe ploeg zien te vinden. Bij het Engelse Leicester City is er namelijk geen plek meer voor de Pool, die zijn contract bij de sensationale Premier League-kampioen van vorig seizoen niet verlengd ziet worden.

Leicester City maakte het nieuws zaterdagavond bekend via de officiële kanalen. "Wasilewski heeft een belangrijke bijdrage geleverd tijdens zijn periode bij Leicester. Hij is daarnaast ook enorm populair", zo schrijven The Foxes op de clubsite over de inmiddels 36-jarige verdediger.

Coach Craig Sheakspeare had ook lovende woorden over voor de ex-lieveling van Anderlecht. "Het was altijd een plezier om met Marcin te werken. De invloed die hij gehad heeft en zijn bijdrage aan de club gaan verder dan wat mensen zien op het veld. Hij is een van de meest professionele spelers waarmee ik ooit gewerkt heb'', aldus de interim-manager.

Wasilewski kwam sinds de zomer van 2013 uit voor Leicester en kwam in totaal tot 77 optredens voor de club. De laatste twee seizoenen kwam Wasyl echter nauwelijks nog aan spelen toe. De 60-voudig international mocht deze jaargang nog pas zeven keer aantreden. Zijn vertrek hing dus al in de lucht. Mogelijk aast Wasilewski op een terugkeer naar de Jupiler Pro League. Supporters van Anderlecht zouden bijvoorbeeld een rentree zeker toejuichen. Wasilewski is immers nog altijd immens geliefd bij de fans van paars-wit.