Fenomeen Mertens doet tot op de laatste speeldag mee voor topschutterstitel

Fenomeen Mertens doet tot op de laatste speeldag mee voor topschutterstitel

20-05-2017 23:15

Dries Mertens is bezig aan het allerbeste seizoen uit zijn loopbaan. De Rode Duivel scoort aan de lopende band en voegde zaterdagavond weer twee goals toe aan zijn indrukwekkende totaal. Mertens houdt een tweestrijd met Edin Dzeko daarmee zeer spannend.

Mertens begon tegen Fiorentina ongelukkig en kende vervolgens ook nog pech met een krachtig schot op het aluminium. Onze landgenoot bleef op zoek gaan naar doelpunten en werd in de tweede helft beloond voor zijn inzet. Mertens nam zowel de 3-1 als 4-1 voor zijn rekening en met name de laatste treffer was heerlijk door zijn voorbereidende werk

Hij tekende daarmee voor zijn 26e en 27e competitietreffer van het seizoen. Met nog één speeldag te gaan in de Serie A is hij concurrent Dzeko tot op één doelpunt genaderd, nadat de spits van AS Roma eerder op de avond maar één keer het net vond tegen Chievo Verona (3-5 zege). Mertens speelt volgende week zondag uit tegen middenmoter Sampdoria, terwijl Dzeko zijn positie in de topschuttersstand verdedigt in een thuismatch versus nummer 16 Genoa. De spannende race is echter zeker nog niet gelopen.