Genk blijft ongeslagen, Roeselare verrast en geniale Saadi bezorgt Kortrijk zege

Genk blijft ongeslagen, Roeselare verrast en geniale Saadi bezorgt Kortrijk zege

20-05-2017 21:49

Racing Genk was al lang en breed zeker van de groepswinst, waardoor het op de laatste slotdag in Groep B ging om een positief einde van een lang seizoen. Roeselare en KV Kortrijk slaagden te eindigen met een overwinning, terwijl Genk tegen Lokeren pas voor de tweede keer punten liet liggen.

Lokeren - Racing Genk: 1-1
Nadat de thuisploeg op zeer fraaie wijze afscheid had genomen van clubicoon Barry Boubacar Copa kon de match op Daknam beginnen. Het nog ongeslagen Genk vloog maar weer eens uit de startblokken. De Limburgers kregen daarbij wel wat hulp van Koen Persoons, die een voorzet van debutant Paolo Sabak al na vier minuten op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman werkte. Lokeren herstelde zich goed, maar Genk hield dankzij Mathew Ryan de voorsprong vast. Zo had hij een prachtige save in huis op een inzet van Guus Hupperts.

Na 55 minuten viel dan toch de gelijkmaker. Tom De Sutter kwam door het centrum en gaf Ryan wel het nakijken. Gescoord werd er niet meer, waardoor Genk zijn knappe status behield. Genk was met 26 op 30 een klasse apart en kan zich nu gaan voorbereiden op het tweeluik tegen rivaal Sint-Truiden. Lokeren verzekerde zich dankzij het puntje van de tweede plaats in Groep B en kan op vakantie.

Roeselare - AS Eupen: 3-2
Eupen hoopte nog de tweede plaats te pakken én Henry Onyekuru aan de topschutterstitel te helpen, maar het liep allemaal niet allemaal perfect voor de club uit de Oostkantons. Roeselare dat door een zwakke 4 op 27 al gegarandeerd laatste zou eindigen, gaf het eigen publiek een mooi seizoenseinde. Saviour Godwin opende na acht minuten al de score, waarna Davy Brouwers vlak voor de pauze de marge verdubbelde. Nermin Zolotic maakte de verrassing in de tweede helft nog groter door er 3-0 van te maken. Onyekuru deed in de slotminuten toch nog wat terug voor Eupen, maar de combeback kwam te laat: 3-2.

Royal Excel Moeskroen - KV Kortrijk: 0-1
Dit was sowieso een duel zonder inzet, want het ging alleen om de vierde plaats in deze groep. In een match zonder veel spektakel zorgde Idriss Saadi voor het absolute hoogtepunt. De KVK-spits benutte in minuut zeventig een strafschop met een klassieke panenka. Hij bezorgde zijn team daarmee een positieve afsluiter van het seizoen, want zijn goal was genoeg voor de drie punten: 0-1.