Van Holsbeeck hoort de kassa al rinkelen: Grootste Belgische transfer ooit

Van Holsbeeck hoort de kassa al rinkelen: "Grootste Belgische transfer ooit"

20-05-2017 11:54
3

Er is geen twijfel meer. Youri Tielemans speelt zondag zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor Anderlecht. Na dit seizoen vertrekt de middenvelder uit Brussel. Dat zal voor een Belgisch record zijn.

Radio 1 kreeg Herman Van Holsbeeck te strikken voor een interview. De manager van Anderlecht kon nog moeilijk rond de pot blijven draaien. "Ik denk dat we er moeten vanuit gaan dat Youri Anderlecht zal verlaten."

Naar verluidt heeft Monaco de beste papieren om Tielemans over te nemen. De ploeg uit het Prinsdom zal wel flink in de buidel moeten tasten. "Er is heel veel interesse voor Youri. Vorig jaar hadden we al afgesproken met Tielemans dat we samen zouden werken aan een grote transfer. Ik denk dat de transfer van Youri Tielemans de grootste transfer zal zijn uit de Belgische geschiedenis."

Momenteel staat het record nog op naam van Marouane Fellaini. Hij vertrok van Everton naar Standard voor 22 miljoen euro. De duurste Belgische speler ooit blijft voorlopig Kevin De Bruyne. Manchester City betaalde destijds 75 miljoen euro aan Wolfsburg.