Recordhouder van Anderlecht vindt inhaalrace Deschacht niet echt fair

Recordhouder van Anderlecht vindt inhaalrace Deschacht niet echt fair

20-05-2017 10:39
3

Anderlecht kroonde zich donderdag tot landskampioen. Ook Olivier Deschacht, die dit seizoen amper speelde, vierde mee. Voor 'Oli' was het zijn achtste landsitel. Deschacht wil volgend seizoen het record van Pierre Hanon evenaren, maar de huidige recordhouder stelt zich vragen bij het aantal titels van Deschacht.

"Ik wil benadrukken dat dit enkel en alleen mijn mening is. Olivier Deschacht doet natuurlijk wat hij het beste acht. Maar ik vind dat je minstens tien volledige competitiematchen moet gespeeld hebben om jezelf kampioen te mogen noemen", stelt Hanon in Het Laatste Nieuws.

Hanon heeft wel medelijden met Deschacht. "Wat Olivier dit seizoen heeft meegemaakt, is triestig. Een jongen van de club, die op zijn 36ste de ene keer als linksbuiten moet depanneren, zelfs in de spits: da's jammer. Hij verdient gevierd te worden en deze zondag in de basis te staan. Een afscheid door de grote poort, verstaat ge? Maar om nu nóg een jaar verder te doen onder dezelfde trainer ... Kijk, als hij 11,5 maanden op een jaar op de bank wil zitten, dan is dat zijn goed recht. Ik zou het, denk ik, niet gedaan hebben."